Dutch Open Slow Melody Contest

Laatste update om 05:43 op Monday, 20 July

Op zaterdag 7 november organiseert Stichting Culturele Activiteiten Opsterland de ‘Dutch Open Slow Melody Contest’ in theater De Skâns in Gorredijk. Een solistenconcours in een veilige en laagdrempelige omgeving, voor HaFaBra-muzikanten van 8 t/m 88 jaar.   
 
Corona 
“Een jaar niks organiseren, past niet zo goed bij onze stichting”, vertelt voorzitter Heleen Talman van SCAO. “Net als bij alle andere evenementen voor de zomer, moesten ook wij onze festivals in april en mei afzeggen door Corona. Superjammer! Maar met de ‘Dutch Open Slow Melody Contest’ bieden we muzikanten dit najaar toch de kans om lekker muziek te maken. Uiteraard op gepaste afstand en coronaproof.  
 
Wat is een Slow Melody Contest? 
De naam zegt het al; de ‘Slow Melody Contest’ is een wedstrijd voor langzame, gedragen solo’s. In Engeland is dit een eeuwenoude traditie, naast de reguliere solistenconcoursen. De Slow Melody Contest is het uitgelezen evenement om je voordracht, klank en muzikaliteit te presenteren.  
 
Begeleiding 
Pianiste Elvire Boelee kan je begeleiden tijdens je solo. Er wordt gelegenheid geboden om te oefenen met haar, een week voorafgaand aan het evenement. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen pianist(e) mee te nemen of met een geluidsopname op te treden. Geef dit dan wel aan bij je opgave.  
 
Solo te spannend?  
Vind je alleen spelen toch te spannend en kom je liever samen of met zijn drietjes? Dat mag ook. Je kunt je met maximaal 5 personen opgeven. Gewoon doen dus! 
 
Geen verliezers 
Zoals je gewend bent van het Gouden Spiker Festival, kennen wij geen verliezers. Meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom worden alleen de top 3 bekend gemaakt tijdens de ‘Slow Melody Contest’. Een deskundige jury zorgt voor een opbouwend juryrapport. Je krijgt daarnaast een opname van je optreden. Zo kun je na afloop zelf ook nagenieten van je optreden én er van leren.  
 
Deelnemersklassen 
De deelnemers worden onderverdeeld in verschillende leeftijdsklassen.  
 
Klasse Leeftijd 
Klasse 1 t/m 8 jaar 
Klasse 2 9 t/m 12 jaar 
Klasse 3 12 t/m 15 jaar 
Klasse 4 16 t/m 50 jaar 
Klasse 5 Veteranen (50+) 
 
Geef je op!  
Ben je enthousiast geworden? Geef je dan op voor 1 oktober. Dit kan via de WEBSITE  
 
De kosten voor deelname zijn: 
Solo € 10,- 
Duo € 15,- 
Trio € 20,- 
Kwartet € 25,- 
Kwintet € 30,-