Black Dyke is Geneva Partner Band

Laatste update om 14:54 op Thursday, 16 July

De wereldberoemde Black Dyke Band wordt met onmiddellijke ingang een Geneva Partner Band.

Black Dyke solisten zoals Richard Marshall, Dan Thomas, Siobhan Bates, Zoe Lovatt-Cooper en Gavin Saynor maakten eerder dit jaar de overstap naar het merk en principal cornet Richard Marshall speelt sinds december op een instrument van Geneva.

General Manager Brett Baker, solo-trombonist van de band, merkt op: "Deze samenwerking is logisch omdat we Geneva-medewerkers in de band hebben en een aantal solisten op de instrumenten speelt. We hebben nu de langverwachte bariton voltooid en nu richten we onze aandacht op het ontwikkelen van een Bb Bas. Geen enkele band is beter gepositioneerd dan Black Dyke om het volledige assortiment koperblaasinstrumenten van de Geneva Group te laten zien. Ik ben heel blij met de reactie van de spelers in de band die de verschillende modellen hebben uitgeprobeerd."

Namens de Black Dyke Band sprak professor Nicholas Childs zijn vreugde uit over deze nieuwe samenwerking: “We zijn al geruime tijd in gesprek met Geneva en hebben een samenwerking bereikt die wederzijds voordeel oplevert. Maar bovenal hebben we goed geluisterd naar de feedback van de spelers in de band op de instrumenten die ze hebben beoordeeld. Onze primaire interesse is natuurlijk om die legendarische ‘Black Dyke sound’ te behouden."

De Geneva Group, die zijn 20-jarig bestaan ​​viert, heeft de mogelijkheid om kwaliteitsinstrumenten te produceren in het hele brassbandbereik van Eb-soprano tot tuba. Instrumenten voor brassbands vormen de belangrijkste focus van het bedrijf. Deze instrumenten worden vervaardigd in zowel Groot-Brittanië als in Europa en worden gedistribueerd vanuit het hoofdkantoor van het bedrijf in Stokesley. De oprichter en CEO van het bedrijf Tim Oldroyd leidt de ontwerpafdeling van Geneva, samen met de directeur technisch ontwerp Dave Walker. Oldroyd voegt nog toe: "Het is altijd mijn ambitie geweest om deze beroemde brassband op instrumenten te zien spelen die mijn naam dragen, en met deze overeenkomst is de cirkel rond, aangezien een Oldroyd al in 1865 in de Black Dyke speelde toen het veranderde van een brass- en rietband tot een volledige brassband.”