Dirigentenworkshop met Alex Schillings

Laatste update om 11:07 op Saturday, 11 July

Ook dit jaar verzorgt de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) dirigentenworkshops. Daarin staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant. Deelnemers van buiten Noord-Brabant zijn uiteraard ook van harte welkom.

Thematische benadering met Alex Schillings
De eerstvolgende workshop is op zaterdag 6 december en krijgt nog een nader te bepalen thema. De workshop wordt vanuit vele invalshoeken benaderd, theoretisch en praktisch. Er is ruim aandacht voor vragen vanuit de praktijk van de deelnemers.

Workshopleider/dirigent: Alex Schillings
Praktijkorkest: Brabants Jeugd Project Orkest
Kosten actieve deelname €65, deelnemer buiten Brabant €70. Inclusief partituren, dirigeersessie van 20 - 30 minuten, ontvangst met koffie & broodjes.
Kosten auditor €45, deelnemer buiten Brabant €55. Incl partituren en ontvangst met koffie&broodjes.
Indicatie van tijdsindeling:
09.30 – 12.00u workshop
12.00 – 12.45u lunch
12.45 – 15.45 practicum met orkest (inclusief korte pauze)
15:45 – 16:15 korte evaluatie
Aanmelden: via deze link.

Praktijkorkest
Voor het praktijkgedeelte tijdens de workshops is de BBM altijd op zoek naar praktijkorkesten. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met het repetoire van het orkest. De repetitieruimte van het praktijkorkest kan dienen als locatie voor de workshop. Wil je als orkest deelnemen? Stuur dan een bericht naar: m.vandijk@brabantse-muziekbond.nl