Gavin Saynor bij Geneva

Laatste update om 23:28 op Thursday, 9 July

Geneva verwelkomt Gavin Saynor, de vijfde solist uit de Black Dyke Band als Development and Performance Artist. Gavin speelde al bij bands als Leyland, Fairey, Yorkshire Building Society en Cory. Sinds begin vorig jaar is hij principal Esbassist bij Black Dyke.

Gavin Saynor is geboren en getogen in het Noorden van Wales waar hij al op jonge leeftijd begon te spelen op een blaasinstrument. Toen hij 10 jaar was begon hij op Esbas, nadat hij werd geïnspireerd door een les van Black Dyke legende Colin Aspinall.

Hij is het meest bekend geworden door zijn optreden in het Concerto Grosso van Derek Bourgeois bij de EBBC in het Noorse Bergen in 2003. Hij won hier de solistenprijs en werd door 4barsrest uitgeroepen tot Player of the Year en wordt nog vaak genoemd in de jaarlijkse Band of the Year van 4barsrest.

Tijdens zijn studiejaren won Saynor verscheidene prijzen voor zijn muzikaliteit en ontwikkelde zichzelf als solist maar ook als ensemble speler. Hij studeerde af aan de University of Salford waar hij zich specialiseerde in Musical Performance and Arts Administration.

Gavin Saynor treedt op en geeft verschillende workshops in landen over de hele wereld. In oktober speelde hij nog solo met de Black Dyke tijdens hun tour in Japan.

Naast dat hij nu docent is aan de Bangor University werkt hij ook nog als docent aan de University of Salford. Het dirigeren ligt hem ook. Hij is repetitor bij de NYBBW voor de bassectie en heeft als dirigent met meerdere lokale bands regionale en nationale successen behaald.