Christian Overhead benoemd tot Composer in Residence van Brass Band Schoonhoven

Laatste update om 14:40 op Tuesday, 7 July

Brassband Schoonhoven sluit dit vreemde muzikale seizoen af met een fraaie benoeming: de Britse componist, Christian Overhead wordt Composer in Residence van de band uit de Zilverstad.

In de afgelopen jaren heeft de band al regelmatig met Overhead samengewerkt voor diverse gelegenheden. Zo speelde de band verschillende openingswerken van zijn hand, zoals ‘Fanfare in Orange’ en ‘Intrada for Rouen’. Ook voor grote evenementen als Brass in Concert 2016 & 2019 werkte BBS al samen met hem. In 2017 componeerde hij in opdracht van Robbert Vos het uitdagende ‘Underground Concerto’ voor euphonium en brassband. Daarnaast was Christian Overhead jarenlang muzikant bij Brassband Schoonhoven.

Om de speciale band tussen componist en BBS te benadrukken is besloten om in de toekomst nog nauwer samen te werken. Zowel de bandleden als de dirigent zijn hier zeer enthousiast over en kijken er naar uit om in de toekomst vele werken van hem uit te voeren.

Christian Overhead zegt erover: "Het is een eer om te worden benoemd als de officiële Composer in Residence voor de regerend Nederlands kampioen. Een band die ik goed ken uit mijn tijd in Nederland. Ik was in de gelukkige positie om vier jaar lang lid te zijn van deze band op zowel cornet als tenorhoorn. We wonnen twee nationale titels en namen deel aan twee Europese kampioenschappen. Ik weet precies waartoe deze fantastische band in staat is en hoe de muzikanten openstaan voor nieuw repertoire. Er is al een aantal geweldige ideeën voor toekomstige projecten, waar ik erg naar uitkijk. Ik weet zeker dat dit een geweldige en vruchtbare samenwerking wordt!"