Zoe Lovatt-Cooper voegt zich bij Geneva

Laatste update om 10:48 op Monday, 29 June

Met de komst van Zoe Lovatt-Cooper als nieuwe flugelhorn Development and Performance Artist bij Geneva heeft het bedrijf opnieuw een grote naam aan zich weten te binden.

“Zoe heeft één van de mooiste flugelgeluiden in de branche en speelt alweer bijna 10 jaar bij Black Dyke Band. Ik was zo verheugd om Zoe de Geneva flugelhorn te horen spelen en was op geen enkele manier teleurgesteld over de resultaten”, aldus algemeen directeur Brett Baker.

Zoe Lovatt-Cooper groeide op in Cornwall en begon met flugelspelen bij de St. Dennis band toen ze 6 jaar was. Ze ontgroeide het jeugdorkest al snel en op 9-jarige leeftijd speelde ze al met het grote orkest mee. Haar liefde en passie groeide en ze startte met het meedoen aan competities voor solisten, waarbij ze vele prijzen wist te winnen. Ondertussen klom de St. Dennis Band in slechts 6 jaar op van de 4e - naar de kampioensdivisie.

Op 10-jarige leeftijd sluit Lovatt- Cooper aan bij de Cornwall Youth Brass Band en in 2006 bij de National Youth Brass Band of Great Britain waar ze veel ervaring en kennis opdoet bij top leraren en daarnaast mag werken met dirigenten als Bramwell Tovey, Dr. Robert Childs, Christopher Adey en Dr. Nicholas Childs. In 2009 wint ze de Harry Mortimer award en in 2010 de Maud Wright prijs. Ook neemt ze als solist deel aan de Radio 2 Young Brass solist finale.

Lovatt-Cooper heeft gestuduurd aan het Royal Welsh College of Music and Drama en wordt in haar eerste jaar uitgeroepen tot Brass Student of the Year. In 2010 speelt zij met Tredegar en winnen ze de Grand Shield en de British Open.

Sinds november 2010 speelt Lovatt-Cooper bij de Black Dyke Band, waarbij ze in 2014 werd uitgeroepen tot beste solist tijdens de British Open en 5 weken later (tijdens de Nationals) ook als beste instrumentaliste.

Ze reist graag de wereld rond als soloartiest en leidt workshops, clinics en masterclasses. Lovatt-Cooper is docent bij de National Children’s Brass Band en de International Brass Band Summer School. “Ik heb echt genoten van mijn bezoek aan de fabriek van Geneva om hun flugels te testen en het werd al snel duidelijk dat elk instrument dat ik oppakte en bespeelde van de hoogste kwaliteit was. Ik geniet nu enorm van het spelen op mijn Oldroyd Cardinal Flugel.”