Hoorniste Siobhan Bates sluit overeenkomst met Geneva

Laatste update om 21:56 op Tuesday, 23 June

Siobhan Bates is toegevoegd aan de Performance & Development Artists van Geneva. General Manager Brett Baker merkt op: “Tijdens de lockdown zijn we erin geslaagd om nieuwe instrumentmodellen te blijven ontwikkelen en vooraanstaande artiesten naar het bedrijf te trekken. Siobhan Bates helpt ons al een aantal maanden bij de ontwikkeling en vindt dat dit het juiste moment is om op een ​​van onze Oldroyd Cardinal Tenor Horns te gaan spelen. "Bij het sluiten van de overeenkomst zei ze: “De Oldroyd Cardinal Tenor Horn is een prachtig instrument, zowel esthetisch als met het geluid dat het produceert. Elk aspect van de Oldroyd Cardinal Tenor Horn is eersteklas.” 

Rijzende ster 
De Britse Siobhan Bates begon al op jonge leeftijd met het spelen van de hoorn in het plaatselijk Music Centre. Op 10-jarige leeftijd kreeg ze een beurs aan het Birmingham Junior Conservatoire om French Horn en zang te studeren en werd ze 1e hoorniste in de orkesten en ensembles van die instelling. Vanaf 13-jarige leeftijd werd Siobhan solo-hoorn bij Gresley Colliery Youth and Senior Band, vervolgens bij Youth Brass 2000 en Foresters Brass. Toen ze nog maar 17 jaar was, wist ze de solo-hoorn stoel in de beroemde Fairey Band te bemachtigen, waarmee ze voor het eerst naar de British Open en de nationale kampioenschappen ging.

In 2016 trad ze toe tot de Black Dyke Band en heeft sindsdien naam gemaakt als een van de beste tenorhoornspelers in de brassbandscene. Tijdens haar eerste jaar bij de beroemde band won ze de Best Soloist Prize in de Yorkshire Area en in maart vorig jaar won ze de prestigieuze BrassPass.TV Young Brass Award (voorheen Radio 2 Young Brass Award). Ze is onlangs afgestudeerd aan de University of Huddersfield met een eersteklas Honours Degree in Solo Performance en in september begint ze aan haar studie om in het basisonderwijs aan de slag te kunnen.


Siobhan Bates (foto: Lorne Campbell)