Brassband Kampioenschappen België gaan door

Laatste update om 12:44 op Friday, 19 June

De 42e editie van de Belgische Brassband Kampioenschappen worden eind dit jaar georganiseerd. Hier is toe besloten na constructief overleg tussen organisator VLAMO en afvaardigingen van deelnemende bands.

Vlamo realiseert zich dat door de dan geldende coronamaatregelen het zo zou kunnen zijn dat het BBK toch niet georganiseerd kan worden. Uiteraard moeten logistieke aanpassingen worden gedaan, zodat men dit voor iedereen op een veilige manier kan doen.

Rekening houdend met de moeilijke situatie waarin alle orkesten de laatste maanden zitten, werden de volgende aanpassingen in de organisatie bepaald.

  • De deelname is voor alle bands vrijblijvend. D.w.z. dat er op basis van de uitslag van de BBK 2020 geen enkele band kan promoveren of degraderen. Ook bij niet-deelname blijft de klassering behouden.
  • Om alle bands de kans te geven zich voldoende te kunnen voorbereiden worden in alle afdelingen slechts een koraal en een verplicht werk gespeeld. In de open afdeling spelen de bands een koraal en één keuzewerk.
  • De bands in Kampioensafdeling die in aanmerking willen komen voor de kampioenstitel en de selectie voor het EBBC spelen naast het genoemde programma wel een keuzewerk.
  • Alle bands spelen hun programma in één optreden.
  • Het BBK 2020 wordt volledig georganiseerd op één dag.
  • Alle andere bepalingen in het reglement blijven gehandhaafd.

Verplichte werken:

Open afdeling: geen verplicht werk. Deze bands spelen enkel een koraal en één keuzewerk.

3e afdeling: The Prizewinners van Philip Sparke

2e afdeling: Rhapsody in Brass van Dean Goffin 

1e afdeling: Connotations van Edward Gregson

Kampioensafdeling: Terra Australis van Martin Ellerby

Wie vertegenwoordigt België op het EBBC?

Door de annulering van het EBBC in Litouwen verschuift de kampioen van het BBK 2019 naar 2021. Brassband Willebroek kan dus als titelhouder deelnemen aan het EBBC 2021 in Zweden. De BBK kampioen van 2020 plaatst zich voor het EBBC van 2022.