Florent Didier vertrekt bij de Paris Brass Band

Laatste update om 19:08 op Sunday, 14 June

Florent Didier neemt afscheid van de Paris Brass Band. Hij heeft er ruim 12 jaar muzikaal en artistiek leiderschap opzitten. Zijn opvolger vanaf het nieuwe seizoen wordt Laurent Douvre.

Wat begon als een idee van een kleine groep studenten van het Nationaal Conservatorium voor Muziek en Dans in de Franse hoofdstad, eindigde met de runner-up plek op het Europese Kampioenschap vorig jaar in Montreux.

Samen met de band groeide Florent Didier uit tot een veelgevraagd dirigent en jurylid binnen de brassbandwereld. Na 12 jaar is volgens Didier de cyclus voltooid en is het tijd om verder te gaan.

Grote successen
Didier en Paris Brass Band behaalden tussen 2011 en 2018 7 Franse titels en 2 Frans Open titels. Maar de tweede plek in Montreux achter de Cory Band geldt zeker als het grootste succes. Het leverde de band ook een uitnodiging op voor de British Open.

In februari deed de band niet mee met de Franse kampioenschappen. Op de Vlaams Open zou de band wel aanwezig zijn, maar de coronacrisis belette dat uiteindelijk. 

Laurent Douvre


Laurent Douvre studeerde koorzang en percussie aan het Conservatorium van Mâcon, zijn geboorteplaats. Hij vervolgde zijn opleiding met o.a. trompet aan het Conservatorium van Châlon sur Saône, waar hij meerdere malen afstudeerde.

Gepassioneerd door het dirigeren richtte hij in 2012 het Ensemble de Cuivres Rhône-Alpes op, waarmee hij de eerste prijs won op de nationale wedstrijd Cournon d'Auvergne. Hij trad in 2011 toe tot de Garde Républicaine als uitvoerend musicus en vervolgde tegelijkertijd zijn carrière als dirigent van l’Orchestre de Batterie Fanfare de Paris, l’Orchestre d’Harmonie Brassage en de Brassage Brassband (1e divisie).

Laurent Douvre is ook verantwoordelijk voor de orkesten op het conservatorium van Bagneux.