Inschrijving geopend voor masterclass compositie en dirigeren

Laatste update om 08:08 op Tuesday, 2 June

De Berner Hogeschool voor de Kunsten biedt een masterclass Compositie en Dirigeren aan, specifiek voor de brassbandorkestvorm. De cursus vindt plaats van 31 augustus tot 4 september en wordt geleid door de Zwitserse componist en docent Oliver Waespi en de Vlaamse dirigent en gastdocent Ivan Meylemans.

Tijdens de cursus worden nieuwe werken voor brassband en koperensembles gecreëerd, ingestudeerd en live uitgevoerd. Daarvoor is de excellente Swiss Army Brass Band (onder leiding van Philipp Werlen) uitgenodigd. Die bestaat uit enkele van de beste spelers uit de Zwitserse topbrassbands.


De masterclass is bedoeld voor meer gevorderde deelnemers, maar er zijn geen toelatingseisen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze nieuwe werken van 5 tot 8 minuten componeren, die nog niet in het openbaar zijn uitgevoerd. Hoewel er geen stilistische of esthetische grenzen aan de nieuwe werken zijn, is de masterclass gericht op concertmuziek en niet puur op entertainmentmuziek.

Componisten kunnen zich tot 31 juli aanmelden voor deze masterclass door bestaande werken in te dienen in de vorm van partituren en eventuele opnames. Ook projectideeën en/of schetsen voor nieuw werk en een opgave van eerdere activiteiten kunnen worden ingestuurd naar het volgende mailadres: oliver.waespi@hkb.bfh.ch

Ook per brief kunnen geïnteresseerden zich melden:

Hochschule der Künste Bern, Oliver Waespi

Ostermundigenstrasse 103,

CH - 3006 Bern - Zwitserland.

Er worden 5 tot 8 kandidaten gekozen. De kosten voor de masterclass bedragen 300 Zwitserse Frank (excl. vervoer- & verblijfskosten)

Aan de dirigeercursus kunnen alleen studenten van de HKB deelnemen. Nadere informatie is later beschikbaar op www.hkb-musik.ch.