“Slide'n More - veel meer dan zomaar trombones

Laatste update om 15:52 op Thursday, 28 May

Crossbones Trombone Collective heeft er haar missie van gemaakt om klassieke muziek, uiteraard in het bijzonder het repertoire voor trombone, uit te lichten. Het Belgische ensemble speelde al over de hele wereld. Ook tijdens de coronaperiode hebben de muzikanten van Crossbones niet stil gezeten. Na heel wat uren online vergaderen, plannen en repeteren trokken de heren tijdens het Hemelvaartweekend naar de Galaxy Studios in Mol voor de opname van hun allereerst full album, “Slide’n More.”  

Met dit album wil Crossbones zich (nog meer) profileren als ruimdenkend, creatief en multi-inzetbaar ensemble. “Slide’n More” omvat pareltjes uit het klassieke repertoire van de hand van onder meer Dirk Brossé en Ola Gjeilo. Ook zijn er nIeuw werken van componisten als Els De Sadeleer en Frederik Heirman. Tevens een geheel eigen compositie van het ensemble, getiteld Crossing Beats. Deze laatste track op “Slide’n More” is met zijn gewaagde mix van warme melodisch tromboneklanken en ritmische elektronica een origineel en zeer dansbaar nummer. 

Mobiele CD release  
Crossbones staat te popelen om “Slide’n More” aan het publiek te introduceren. Omdat het coronavirus een echte concerttour momenteel in de weg staat, wil Crossbones concertorganisatoren graag oproepen om mee te doen met hun mobiele album release-tour. De samenstelling van Crossbones en de draagkracht van de trombone als instrument maken een “Slide’n More” - openluchtconcert of een muzikale picknick, mét respect voor de geldende coronamaatregelen, perfect mogelijk!