Nationale Taptoe gaat niet door

Laatste update om 20:37 op Wednesday, 27 May

De 66e Nationale Taptoe, die van 25 t/m 27 september in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door vanwege de coronacrisis. Het evenement valt in de categorie 'massale evenementen met een landelijke uitstraling' en die zijn verboden tot 1 september. Maar ook na die datum zullen, gelet op besmettingsgevaar, zeker nog beperkende maatregelen gelden.

Om deelnemers en publiek niet onnodig bloot te stellen aan mogelijke besmettingsrisico’s heeft het Ministerie van Defensie besloten geen militaire orkesten beschikbaar te stellen. De Stichting Nationale Taptoe begrijpt en ondersteunt dit besluit volledig en daarom is het evenement voor dit jaar van de agenda gehaald. Deze editie zou in het teken van “75 jaar vrijheid” staan.

Voorbereidingen voor 2021 al gestart
De stichting hoopt dat er volgend jaar weer een Nationale Taptoe kan worden georganiseerd in Rotterdam. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels gestart. Als het doorgaat dan vindt het plaats van 1 t/m 3 oktober 2021.

De Nationale Taptoe is een sprankelende, militaire muzikale show met een internationaal karakter, waar naast militaire orkesten ook het Nederlandse Politie Orkest, artiesten, dansgroepen en burgerorkesten aan meewerken. Een vast onderdeel in het programma is het uiten van erkenning en waardering voor degenen die zich in de uitoefening van een publieke taak inzetten of hebben ingezet voor de bevordering van vrede, veiligheid en openbare orde.