NBK 2020 geannuleerd

Laatste update om 13:48 op Monday, 25 May

 

De 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op vrijdag 6 en zaterdag 7 november in Tivoli-Vredenburg in Utrecht gaat niet door. Het bestuur heeft dit besloten vanwege de coronacrisis.

Voorzitter Pieter van Diepen: "Wij willen benadrukken dat we deze beslissing primair hebben genomen omdat de gezondheid en veiligheid van de deelnemers en de bezoekers voorop staat. Ook speelt mee dat het financieel onverantwoord is een dergelijk evenement te organiseren waarbij slechts 25% van de zaal bezet mag zijn. De huidige situatie in Nederland is niet zo dat wij zonder risico dit evenement zouden kunnen organiseren. Na een zorgvuldige afweging van alle aspecten rondom het evenement, zoals het inschatten van het aantal deelnemende bands, logistieke en organisatorische band- en publieksstromen, financiële gevolgen voor de kaartverkoop etc. heeft het bestuur na overleg met de directie van Tivoli-Vredenburg besloten het evenement dit jaar te annuleren."

Nu het kampioenschap is geannuleerd, is ook besloten tot een ‘performance embargo’ op de vijf verplichte werken tót de try-outconcerten voor de volgende editie van de NBK. Er mag uiteraard op deze werken gestudeerd worden, maar er geldt een verbod op de publieke en/of openbare uitvoering van deze werken op welke wijze dan ook.  Het NBK-bestuur hoopt en vertrouwt op begrip in deze.

Kampioen 2019 vertegenwoordigt Nederland in 2021
Brassband Schoonhoven wordt als regerend kampioen uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de EBK 2021. Die wordt gehouden op 7 en 8 mei in het Malmö in Zweden.

Europese Jeugdbrassband
Tijs Dijkstra (cornet), Jelle Koertshuis (bastrombone) en Thomas Sieperda (bes-bas) waren dit jaar geselecteerd voor de Europese Jeugdbrassband. Zij worden ook voor volgend jaar uitgenodigd.

De ongeveer 40 deelnemende bands zijn ongetwijfeld teleurgesteld dat de kampioenschappen niet doorgaan. En dat geldt natuurlijk ook voor de vele supporters die tot nu toe alle NBK's mede tot een succes maakten. Maar iedereen is voor de 40e editie weer welkom in Utrecht op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober 2021.