Dr. Phillip McCann aan de slag bij Geneva

Laatste update om 20:55 op Monday, 18 May

Dr. Phillip McCann gaat bij de Geneva Group aan de slag als Development Consultant en Performance Artist. Cornettist McCann heeft geen introductie nodig voor brassliefhebbers. Hij was maar liefst 15 jaar principal van Black Dyke Mills Band. Beroemd om zijn kenmerkende klank, wordt hij algemeen beschouwd als één van de meest succesvolle cornetspelers in de geschiedenis van de brassband.

McCann werd geboren in het Schotse Bo’ness en begon zijn carrière bij de Kinneil Colliery Band. Hij was vijf jaar lang leider van de National Youth Brass Band of Great Britain. Phillip werd beschouwd als "de cornetspeler" met een geluid dat iedereen probeerde na te streven. Phillip’s handelsmerk is voor velen in de brassband wereld een doel op zich en het bezorgt hem een ​​unieke reputatie. Naast het spelen in één van de meest succesvolle bands ter wereld, staat hij ook bekend om zijn veelgeprezen reeks Chandos CD-opnames - "The World's Most Beautiful Melodies" - alom bewonderd voor de voortreffelijke toon en muzikale expressie in het spel; opnames waren regelmatig te zien op BBC Radio en Classic FM. De unieke stijl en toonkwaliteit van Phillip werd gebruikt door componisten met orkest voor soundtracks van films en televisieseries.

Phillip McCann over zijn nieuwe baan: "Ik ben er trots op betrokken te zijn bij de Geneva Group en ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het feit dat ze mij de kans hebben gegeven om mijn creatieve passie te vervullen, wat mij in staat stelt om de best mogelijke keuzes te bieden aan cornettisten in onze brasswereld. Geneva heeft me gevraagd om samen te werken en mijn expertise en ervaring in te zetten in de ontwikkeling van instrumenten. Ik wil echt dat mensen van hun instrument gaan houden. Het belangrijkste aspect van het bespelen van een instrument is geluid! Dit is altijd mijn filosofie geweest in spelen en lesgeven. We hebben allemaal het instrument nodig waarmee we onze persoonlijkheid kunnen projecteren door het geluid dat wij creëren. Dit is het doel voor zowel Geneva als mijzelf."

General manager Brett Baker van Geneva: "Phillip is niet alleen een fantastische muzikant, maar ook zeer deskundig als het gaat om instrumentontwikkeling. Dit is buitengewoon fijn voor zowel het bedrijf als mijzelf. Phillip's voortdurende streven naar uitmuntendheid raakt de kern van waar het bij koperspel om draait, het geluid. Ik weet dat spelers over de hele wereld geïnteresseerd zijn in het horen over het geweldige ontwikkelingswerk van Phillip McCann en hoe dit aansluit bij de Geneva Group."