Brass’nWoods Festival naar 2021

Laatste update om 21:16 op Thursday, 23 April

In navolging van vele evenementen is het Brass'nWoods uitgesteld tot de zomer van 2021. De coronacrisis maakt dat de initiatiefnemers hun ambities opnieuw moeten uitstellen. De zoektocht naar een vrije en geschikte plek – de gedroomde locatie, landgoed Velder, was volgeboekt - zette de organiserende Stichting Muziekwoud dit voorjaar al enigszins onder druk. Het besluit tot uitstel, nu vanzelfsprekend vanwege de coronacrisis, biedt mooie kansen om straks tot de ideale line-up en locatie te komen, aldus Maarten Termeer van Muziekwoud. "Mogelijk komt landgoed Velder weer in beeld. De sfeer is er uniek, de faciliteiten zijn er, en de groene omgeving doet recht aan het karakter van het evenement. Tegelijkertijd krijgen we nu extra tijd om alle acts van ons verlanglijstje te boeken.” Nu alle publieksevenementen voorlopig zijn geschrapt, zet de organisatie in Liempde haar kaarten op juli of augustus 2021.

Brass’nWoods is bedoeld als een groots opgezet festival rond alle vormen van blaasmuziek. Klassiek, jazz, pop, rock – maar ook balkangroepen, Egerländer kapellen en amateurs van fanfares en feestorkesten. Termeer en mede-oprichter Henriëtte Smulders modelleren het evenement naar een Oostenrijks fenomeen: het populaire Woodstock der Blasmusik. Elk jaar trekt dat, opgezet als een popfestival, zo’n 20.000 bezoekers uit heel Europa. Onder hen veel jongeren. Brass ’n Woods krijgt onder andere twee overdekte mainstages, foodtrucks, bars en een camping. Bijzonder is dat het publiek met nadruk wordt uitgenodigd blaasinstrumenten mee te brengen om zo de liefde voor de muziek te delen. 

Plak deze website als favoriet in je browser en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan lees je de komende maanden alles over de nieuwe data, de locatie, de (grote!) acts én hoe jij die earlybird-korting pakt op tickets. Klaar voor de Storm?