Geneva haalt ook Dan Thomas binnen

Laatste update om 10:58 op Thursday, 16 April

De Geneva Group heeft Daniel Thomas binnen gehaald. Hij is de principal euphoniumspeler van de Black Dyke Band. Opnieuw haalt het Britse bedrijf hiermee een grote naam binnen. Gisteren werd al bekend dat Richard Marshall van Black Dyke als Development en Performance Artist voor de cornetafdeling van het bedrijf aan de slag gaat.

Thomas heeft vele competities gewonnen en solo's gespeeld tijdens vele spraakmakende concerten en hij wordt gezien als een van de beste spelers van zijn generatie. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Wales en begon op zijn dertiende als percussionist. Daarna stapte hij over op de euphonium. Thomas nam op zijn 15e deel aan zijn eerste nationale finale in 2009 als principal euphonium met de Ebbw Vale Brass Band. In 2009 deed hij ook auditie bij de National Youth Brass Band of Wales (NYBBW). Daarna volgde de Cory Band, waar hij de Welsh Area won en ook mocht spelen op de Europese kampioenschappen. Hij won met Tredegar de British Open in 2013 en was toen ook 'Beste Euphonium.' Na twee jaar bij Tredegar te hebben gespeeld, verhuisde hij naar het noorden van Groot-Brittanië om te studeren aan de RNCM. Toen werd hij lid van Black Dyke. 

Geneva is blij om Daniel Thomas toe te voegen als nieuwe Geneva Group Development and Performance Artist. General manager Brett Baker zegt erover: Hij is één van de grootste euphoniumtalenten. Het is geweldig voor het bedrijf om spelers van zijn kaliber aan boord te hebben.”