The World Rejoicing binnenkort beschikbaar!

Laatste update om 13:57 op Saturday, 4 April

België, Nederland, Noorwegen, Zwitserland en Groot-Brittanië hebben Edward Gregson, één van de meest gerespecteerde Britse componisten, de opdracht gegeven om een ​​nieuw werk te schrijven als testpiece voor hun nationale kampioenschappen van 2020 en 2021.

De première uitvoering is tijdens de British Open op 12 september 2020 in Birmingham, gevolgd door uitvoeringen in Nederland (6 & 7 november), Zwitserland (28 & 29 november), België (28 & 29 november) en Noorwegen (5 & 6 februari 2021). De componist hoopt 23 juli zijn 75e verjaardag te vieren en dit is een passend eerbetoon aan de indrukwekkende bijdrage die hij de afgelopen meer dan 50 jaar heeft geleverd aan het brassbandrepertoire.

De titel van het werk is The World Rejoicing (Symphonic Variations on a Lutheran Chorale).

Gregson over zijn werk: “Ik ben verheugd dat ik dit nieuwe werk kon schrijven voor vijf van de belangrijkste Europese brassbandlanden. Bij het zoeken naar een verband tussen hen bedacht ik dat ze allemaal een Lutherse traditie hebben en dus spelen hymnes nog steeds een belangrijke rol in hun gemeenschappelijk erfgoed. Het leek me daarom passend om terug te keren naar een compositorische vorm die ik eerder heb gebruikt, namelijk de variaties, en om een ​​werk te schrijven op basis van een bekend koraal van Luther. Ik hoop dat het zowel uitdagend als plezierig is voor de vele bands en dirigenten die het gaan uitvoeren, evenals voor het publiek."

Het werk zal worden uitgegeven door Morthanveld Publishing Ltd. Partituren zijn vanaf zaterdag 25 april beschikbaar via deze LINK. De partijen zullen vanaf maandag 1 juni via deze LINK kunnen worden afgenomen.