Erik van de Kolk nu geregeld gastdirigent

Laatste update om 12:25 op Thursday, 19 March

CU Brass kijkt met Erik van de Kolk terug op zijn werkzaamheden van de afgelopen tijd.

Van de Kolk was de afgelopen jaren dirigent bij Brassband Rijnmond in Rotterdam en de Noord-Limburgse Brassband in Eksel in Vlaanderen. Erik heeft bij beide orkesten met veel plezier gewerkt. Alleen was het tijd om nieuwe dingen te ontdekken en deels af te wachten wat er op zijn pad zou komen.

Naast zijn vaste werk bij de Vriezeveense Hamonie, het Gelders Fanfare Orkest en Emergo Castricum, is hij is nu vaak te gast bij verschillende orkesten. "Het is leuk om een muzikale bijdrage te kunnen leveren aan gastorkesten. Bovendien is het ook goed voor mijn eigen ontwikkeling."

Afgelopen weekend heeft Van de Kolk aan de Regionals deelgenomen met Filton Concert Brass. Hierover zegt hij: "Vanwege de vele wedstrijden en concerten gaat het allemaal in een weekend en een week. Er is dus minder tijd dan hier om voor te bereiden. Gelukkig had de residence conductor Lewis Wilkonson goed werk gedaan met de band. Wat er nu gaat gebeuren weet niemand. Ik zou eigenlijk eind april terug gaan, maar ik denk dat dat nu niet gaat gebeuren. Da is ook logisch gezien de wereldwijde omstandigheden. Het voelde daarom afgelopen weekend zeker als een voorrecht dat de wedstrijd nog kon doorgaan."