EBK 2020 in Palanga gaat niet door

Laatste update om 13:10 op Friday, 13 March

De Europese Brassband Kampioenschappen in Palanga gaan niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. President Ulf Rosenberg van de European Brass Band Association: "Het spijt ons zeer te moeten meedelen dat de Europese Brassband Kampioenschappen 2020 niet doorgaan. Onze prioriteit gaat nu uit naar de gezondheid van de muzikanten en andere betrokkenen. Dat is de doorslaggevende factor voor dit zeer pijnlijke besluit."

Hij vervolgt: "We leven erg mee met de lokale organisatie en vertegenwoordigers in Palanga, die de afgelopen jaren hard hebben gewerkt om de EBK voor het eerst in de Baltische regio te organiseren. We begrijpen ook dat muzikanten en bands volop bezig waren met de voorbereiding en dat nu het evenement niet doorgaat ze ook te maken krijgen met financiële gevolgen. Dat geldt ook voor de toeschouwers. Het spijt ons dat iedereen wordt geraakt door dit besluit, maar gezien de maatregelen die worden genomen wereldwijd, kan de organisatie niet anders dan dit besluit nemen."

EBBA gaat verder met de voorbereidingen het EBK in Malmö in 2021. Kaarten die gekocht zijn voor het EBK 2020 worden gerestitueerd.