Brassworld eerste concert van Brass Band Scaldis met dirigent Yves Wuyts

Laatste update om 11:49 op Sunday, 23 February

Als opvolger van de vertrokken dirigent Raf Van Looveren zal Yves Wuyts op 21 maart voor het eerst Brassband Scaldis leiden als dirigent. Onder de noemer 'Brass World' schotelt de vice-kampioen uit de 1e afdeling een reis rond de wereld voor. Op het programma Sprites & Flares, Windows of the World, Largo from the new World , Diversity ( van Yves Wuyts) , Balkan Sounds , Brasilia en andere werken zullen vanaf 20.00 uur klinken in OC 't Waaigat Burcht.

Yves Wuyts
Na 8 jaar onder leiding te hebben gestaan van Raf Van Looveren is Yves Wuyts sinds januari 2020 de nieuwe chef dirigent van Brassband Scaldis. Yves Wuyts, geboren op 14 April 1981 te Neerpelt (B), groeide op in Bocholt. Zijn eerste muzikale stappen zette hij aan het Noord-Limburgs Instituut voor Muziek en Woord te Neerpelt. Zijn leraar trompet was Dhr. Willy Opsteyn. Yves studeerde af met grote onderscheiding. Tijdens deze opleiding nam hij met succes deel aan verschillende solistenconcoursen met als hoogtepunt de provinciale en nationale titel in 1997. 

Daarna zette hij zijn studies verder aan het Conservatorium van Antwerpen met als docenten Alain De Rudder en Steven Verhaert. Hij voltooide daar ook zijn studies Hafabra-Directie bij Dirk De Caluwe en Jan Hadermann. In het Lemmensinstituut te Leuven voltooide hij zijn Master HaFaBra-directie bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers. Yves volgde masterclasses bij Jeroen Berwaerts, Klaus Shuwerk, Hakan Hardenberger, Antoine Currez, Reinhold Friedrich en Jan Cober. 

Orkestervaring deed hij op bij het Vlaams Radio Orkest, de Filharmonie van Vlaanderen, Il Novecento (Night of the Proms), Le Jeune Philharmonie en diverse Musicals.  In de 3-voudig Europees kampioen Brassband Willebroek speelde Yves Repiano cornet. Ook als dirigent heeft Yves de nodige bezigheden. Hij is dirigent van Concertband “Musica” uit Ham, Harmonie St.-Gertrudis uit Beesel (NL) en de Koninklijke Fanfare “De Werkmanszonen” uit Zichen-Zussen-Bolder. Yves is ook werkzaam in het onderwijs.