Brassband Hombeek viert 125 jarig bestaan met Gala Concert

Laatste update om 11:37 op Sunday, 23 February

Brassband Hombeek viert haar 125 jarig bestaan. Als Koninklijke Fanfare Sint Cecilia Hombeek-Plein werd ze namelijk gesticht in 1895. Ter gelegenheid hiervan organiseert Brassband Hombeek aan de vooravond van het Vlaams Open Brassband Kampioenschap op 17 april een feestelijk galaconcert in de stadsschouwburg van Mechelen, met medewerking van Tim De Maeseneer (althoorn) en Glenn Van Looy (euphonium).

Nieuw werk
Het orkest liet speciaal voor deze gelegenheid een werk schrijven door Steven Verhelst. Met Gala Overture wordt het concert geopend. Tijdens het VOBK zal het ook een aantal uitvoeringen krijgen, als verplichte werk voor de afdeling C. Tim De Maeseneer en Glenn Van Looy brengen werken die herinneren aan hun connectie met Brassband Hombeek, aangevuld met werken van hun nieuwste CD-opnames. Voorts staat er nog heel wat muziek op de lessenaars uit de laatste 25 jaar. Onder meer de twee grote compositie-opdrachten die Brassband Hombeek ooit gaf.

Brassbandf Hombeek zoekt nog contactgegevens van oud-muzikanten: heeft u ooit bij Brassband Hombeek gespeeld in de periode Concertreis Rostock – heden, onder leiding van Michel Leveugle, Arthur Vanderhoeft, Raf Van Looveren of Stan Nieuwenhuis? Laat dan zo snel mogelijk uw gegevens na via 125@brassbandhombeek.be – u wacht nog een verrassing…