Euregio Brassband vertolkt Jacques Brel

Laatste update om 12:15 op Thursday, 20 February

De Euregio Brassband gaat op zaterdag 14 maart een samenwerking aan met zangeres Micheline Van Hautem in de vorm van het concert Brel & Brass: de muziek van Jacques Brel en de klanken van koperblazers in een interpretatie van Micheline Van Hautem. Aan dit geheel wordt gastsolist Jos Jansen op bastrombone toegevoegd, een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Voor de pauze speelt de Euregio Brassband een instrumentaal programma waarbij Jos Jansen ook soleert. Jos begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

Na de pauze voegt Micheline Van Hautem zich bij het ensemble om samen met de brassband de mooiste chansons van Jacques Brel te laten horen. Alle arrangementen zijn speciaal voor Brel & Brass geschreven door toparrangeurs.

Micheline Van Hautem wordt gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Dat begon al in 2001 met het succesvolle album ‘Songs of Jacques Brel’ (meer dan 20000 verkochte exemplaren). Optredens in Nederland, België, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten volgden snel.

Het concert vindt plaats in het Kulturhus Borne en begint om 20.00 uur. Voor deze voorstelling wordt een speciaal dinerarrangement in samenwerking met restaurant ‘KIR diner x bar’ in Borne aangeboden. Indien u van het dinerarrangement gebruik maakt, dient u zelf contact op te nemen met restaurant ‘KIR diner x bar’ (074 - 26 61 421) om de gewenste tijd af te spreken.

Meer informatie vindt u op www.euregiobrassband.nl en toegangskaarten á €14,50 zijn te koop via www.kulturhusborne.nl (ook voor het dinerarrangement). Wees er snel bij, want vol = vol.

(foto Jacques Brel: Nationaal Archief)