Vincent Verhage vertrekt bij Backum Brass

Laatste update om 13:34 op Monday, 27 January

Dirigent Vincent Verhage vertrekt na een mooie periode van vijf jaar bij Backum Brass. Zijn laatste optreden met de band uit Castricum is in april.

Verhage werd in 2015 dirigent van Backum Brass. Bij zijn aantreden wist Backum Brass meteen de titel in de 3e divisie te pakken tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. In 2016 werd een 1e prijs met 93,25 punten op de European Open Championship van de Rasteder Musiktag behaald. In juni 2018 ging de band naar Amboise om deel te nemen aan de French Open. Hier behaalden de Noord-Hollanders in de first division de 2e prijs. Daarnaast werd de 3e prijs in de wacht gesleept in de March Contest met de Quick March Simoraine. Backum Brass sloot vorig jaar af met een tweede prijs in de derde divisie tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Momenteel is de band druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijks donateursconcert op zaterdag 8 februari in Castricum. Backum Brass en Vincent Verhage sluiten hun muzikale samenwerking af met een deelname aan het Vlaams Open Brassband Kampioenschap in april in Mechelen.

De band bedankt Verhage voor zijn inzet en bijdrage aan de muzikale opbouw van de band. Onder zijn leiding is er goede vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van de kwaliteit van de band!