Drie orkesten geven concert in Almkerk

Laatste update om 09:26 op Wednesday, 29 January

Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen organiseert zaterdag een concert samen met muziekvereniging Nooitgedacht uit Almkerk en Jeugdfanfare Altena JA! 

De fanfare uit Almkerk staat sinds september onder leiding van Neil van der Drift en heeft afgelopen najaar een filmconcert georganiseerd. Het orkest laat een aantal van deze stukken horen op deze avond met muziek van Aladdin en de Klokkenluider van de Notre Dame. 

Brass Band Kunst en Vriendschap met dirigent Henk van Loon heeft komend weekend vooral aandacht voor solisten. Zo zijn Concert Piece for Trombone, Climb ev’ry Mountain (dit keer gezongen door één van de muzikanten) en The Bombastic Bombardon, uitgevoerd door 3 bassisten geprogrammeerd. Daarnaast kan het publiek genieten van het recent verschenen Sparkling Overture van Marc Jeanbourquin en twee bekendere werken, Temple 125 en Love Unknown.

Als afsluiting van de avond voert JeugdFanfare Altena JA! hun wervelende show "Around the world in 30 minutes met JA! airlines" uit, waarmee ze op het Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen een hoge en lovende beoordeling kregen. JA! staat onder leiding van dirigent Ron van Vuuren.

Het concert is op Golfpark Almkreek in Almkerk en begint zaterdag 1 februari om 20.00 uur.