Nieuwjaarsconcert Oefening & Uitspanning

Laatste update om 11:08 op Friday, 10 January

Brassband Oefening & Uitspanning uit Wijk & Aalburg opent het jaar traditioneel met hun nieuwjaarsconcert. Op 11 januari vormt het Willem van Oranje College te Wijk & Aalburg de locatie, aanvang 20:00 uur.

Oefening & Uitspanning is al jaren één van de toppers in de 1e divisie. Het orkest met dirigent Anno Appelo is al tien jaar in de top 3 geeindigd tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen; een zeer constant orkest wat zich naast wedstrijden ook graag presenteert op diverse podia.
Tijdens het nieuwjaarsconcert staan ondermeer Variations on Laudate Dominum, Cats Tales, A Tallis Anthem op het programma. Ook het B-orkest van deze vereniging zal onder leiding van dirigent Kees Treffers optreden.

Winnaars SurventoFanfare

Als gastorkest is dit jaar JeugdfanfareAltena van de partij. Dit orkest wist in 2019 te verrassen tijdens het entertainmentfestival in Surhuisterveen. Met de winst in de C-groep én winnaar van de entertainment- én solistenprijs bracht deze enthousiaste groep musici met dirigent Ron van Vuuren een aaneengesloten muzikale wereldreis op de planken. Dit programma zal het orkest in Wijk & Aalburg herhalen.