Brass Band Scaldis heeft nieuwe dirigent

Laatste update om 17:48 op Tuesday, 7 January

Maar liefst 13 kandidaten reageerden op de oproep van Brass Band Scaldis; de animo om de succesvolle dirigent Raf Van Looveren te mogen opvolgen bleek groot.

Na een boeiende periode heeft Brass Band Scaldis haar nieuwe dirigent in de persoon van Yves Wuyts gevonden. 

Yves Wuyts
Yves Wuyts, geboren op 14 April 1981 te Neerpelt (B), groeide op in Bocholt. Zijn eerste muzikale stappen zette hij aan het Noord-Limburgs Instituut voor Muziek en Woord te Neerpelt. Zijn leraar trompet was Dhr. Willy Opsteyn. Yves studeerde af met grote onderscheiding. Tijdens deze opleiding nam hij met succes deel aan verschillende solistenconcoursen met als hoogtepunt de provinciale en nationale titel in 1997. 

Daarna zette hij zijn studies verder aan het Conservatorium van Antwerpen met als docenten Alain De Rudder en Steven Verhaert. Hij voltooide daar ook zijn studies Hafabra-Directie bij Dirk De Caluwe en Jan Hadermann. In het Lemmensinstituut te Leuven voltooide hij zijn Master HaFaBra-directie bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers. Yves volgde masterclasses bij Jeroen Berwaerts, Klaus Shuwerk, Hakan Hardenberger, Antoine Currez, Reinhold Friedrich en Jan Cober. 

Orkestervaring deed hij op bij het Vlaams Radio Orkest, de Filharmonie van Vlaanderen, Il Novecento (Night of the Proms), Le Jeune Philharmonie en diverse Musicals.  In de 3-voudig Europees kampioen Brassband Willebroek speelde Yves Repiano cornet. Ook als dirigent heeft Yves de nodige bezigheden. Hij is dirigent van Concertband “Musica” uit Ham, Harmonie St.-Gertrudis uit Beesel (NL) en de Koninklijke Fanfare “De Werkmanszonen” uit Zichen-Zussen-Bolder. Yves is ook werkzaam in het onderwijs

Eerste repetitie:
Band en dirigent hebben de eerste repetitie getoast op een vruchtbare samenwerking.