Herman Sibma nieuwe dirigent Soli Deo Gloria De Tike

Laatste update om 20:55 op Tuesday, 14 January

Herman Sibma uit Buitenpost is de nieuwe dirigent van Soli Deo Gloria De Tike. Na het vertrek van Titus van der Woude afgelopen september moest de band op zoek naar een nieuwe dirigent. Piet van der Heide nam tijdelijk de honneurs waar, zodat het bestuur de tijd had een opvolger te zoeken.

SDG en Sibma werkten ook in het voorjaar van 2019 al samen. Die samenwerking werd van beide kanten als zeer prettig ervaren met een mooie tweede plaats op het muziekfestival van Schiermonnikoog als resultaat.

Sibma dirigeerde eerder Concordia Buitenpost en Excelsior Ferwert, waarmee hij Nederlands Kampioen werd in de 2e divisie in 2017. Sibma zegt SDG de Tike een enthousiaste vereniging te vinden, die graag vooruit wil. Hij kijkt dan ook uit naar de samenwerking en de mooie muzikale momenten met elkaar.

De band en Sibma zullen voor het eerst te horen zijn op het Smallingerlandfestival in maart. Met een themaconcert in mei en deelname aan het muziekfestival van Borkum (DE) nog op het programma is de agenda van de brassband goed gevuld.


SDG tijdens het NBK 2018