Benefietconcert voor stichting Ride4Kids

Laatste update om 10:42 op Saturday, 4 January

Op 18 januari 2020 vindt in Dordrecht een benefiet concert plaats t.b.v. de stichting Ride4Kids. Deze stichting zamelt geld in voor kinderen met een stofwisselingsziekte. De organisatie is in handen van trombonist Yavin Groenewegen. Hij heeft zangeres Joke Buis en de Fellowship Band bereid gevonden om aan de avond mee te werken. Het concert zal een afwisseling worden tussen zang in combinatie met combo en/of brass band, enkele mooie brass band werken en Yavin zal zelf ook, in combinatie met de Fellowshipband enkele solo’s ten gehore brengen. Al met al belooft het een geweldig concert te worden en zal de opbrengst, na aftrek van de kosten, geheel naar de stichting Ride4Kids gaan.

Ride4Kids
Om de dag overlijdt er in Nederland een kind met een stofwisselingsziekte. Dit is de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. De stichting Ride4Kids werft fondsen om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden, die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijk genezing brengen.

Yavin Groenewegen speelt tijdens zijn studietijd in verschillende bands en orkesten. Hij speelt in het NJJO (Nederlands Jeugd Jazz Orkest) onder leiding van Benjamin Herman. Ook speelt hij tweemaal op het North Sea Jazz Festival met CODARTS bigband en hij speelt in verschillende theaters met Preston Shannon. Ook speelt hij bij diverse festivals en musicals. Bij onder andere ‘The Kik’, ‘LA the voices’ en verschillende coverbands is hij te vinden in de blazerssectie. Op dit moment is Yavin druk bezig met eigen werk, met als doel uiteindelijk een eigen cd uit te brengen. Hij hoopt hiermee zijn publiek te verrassen met een ander geluid. 

Vanuit haar grote liefde voor het oude kerklied bracht Joke Buis de voorbije jaren de kracht van oude liederen opnieuw voor het voetlicht. Door verrassende nieuwe arrangementen, hertalingen en het enthousiasme waarmee Joke ze vertolkt, raakte de muziek in een nieuwe vorm opnieuw jong & oud. Joke Buis maakte onlangs 2 cd’s met bekende Johan de Heer liederen in een nieuw jasje en heeft daarmee veel succes geboekt.

De Fellowship Band uit Dordrecht is een Brass Band ondersteund door het Leger des Heils bestaande uit enthousiaste muzikanten die 1 x per maand bij elkaar komen om pittige brass band muziek in te studeren onder leiding van dirigent Robert Vorwald. 

Het concert begint op 18 januari 2020 om 20.00 uur (19.30 uur deuren open) in het Benevia Muziekcentrum aan de Spirea 7 te Dordrecht. Kaartjes bestellen á € 15,00 via www.yavin.nl/tickets