BBK2019 Kampioensafdeling: Voor Brass Band Leieland was Dynasty een flinke uitdaging

Laatste update om 13:30 op Sunday, 1 December

7. Brass Band Leieland o.l.v. Sam Werbrouck

1 - Harry 
De opening is niet zonder problemen voor Leieland. De balans tussen slagwerk en gedempte backrow werkt niet lekker en de stemming van de cornetten laat te wensen over. De solo's vormen een redelijke uitdaging van de solisten van de band. Opvallend de twee bugels in de band. 
 
2 - War 
De Way to Tipperary wordt gevonden, maar dan in de donkere tijd van oorlog weet de band het fortissimo dat aanvankelijk wordt ingezet niet te continueren. In de afronding van het deel vindt een vreemde versnelling plaats.

 
3 - Theatre en 4 - Journey 
Hier is de band goed aanwezig. Veel van de techniek is goed te horen. Het tempo is niet het hoogste dat we vandaag gehoord hebben.
 
5 - Together en 6 - Farewell 
Goede bijdragen zijn er zeker in de cadenza. In het Farewell lukt het in eerste instantie niet om de zuiverheid te bewaken. Ook bij de latere solo's laat de band wel wat liggen. Het tutti mist er de nodige intensiteit mee. 
 
7 – Amen 
Een gecontroleerde start van de fuga, maar de band heeft het nu lastig om alle door Peter Graham gestelde vragen te beantwoorden. De hoogste noten zitten er niet meer op en de tutti's werken niet meer.
 
Overall
Leieland had het lastig om het hoofd te bieden aan de eisen die dit werk stelt. Ook met wat extra krachten op het podium lukt het maar moeilijk om de kwaliteit de volle elf minuten door te waarborgen. In de technische delen wist de band nog het meest te overtuigen.