BBK2019 Kampioensafdeling: Andere keuzes bij Kortrijk

Laatste update om 18:39 op Sunday, 1 December

5. Kortrijk Brass Band o.l.v. Ward De Ketelaere

1 - Harry 
Een comfortablele opening met een solide cornet, een gecontroleerd tutti en ook een dynamisch goed uitgewerkt deel.

 
2 - War 
De zware depressieve oorlogsmuziek krijgt een totaal andere balans, doordat de backrow staat en over de band heen speelt. Opvallend en het werkt niet voor de volle 100% voor ons.

3 - Theatre en 4 - Journey 
Hier liggen wat meer uitdagingen voor deze band. In het begin is het samenspel met het slagwerk niet helemaal sluitend en op verschillende momenten klinkt er gejaagdheid. In de afronding van het deel domineren de trombones net voor de rest van de band.  
 
5 - Together en 6 - Farewell
De cadenza is wat minder uitgewerkt. Daarna horen we de zachtere dynamieken in het Farewell. De stemming is hier op verschillende momenten een storende factor. De opbouw naar het tutti is fraai en niet over-the-top gedaan, dan heeft de band wel uitdagingen in balans en zuiverheid. 
 
7 – Amen 
Na een voorzichtige start loopt het in het samenspel niet soepel meer. De finale start met doorklinkende vermoeidheid en het slot heeft niet de glans die het verdient. 

Overall
Een mooi uitgewerkt begin werd gevolgd door wat andere keuzes. Soms werkte dat goed, soms iets minder. De band verschoot zijn kruid onderweg net te veel om energie over te houden voor het einde. Daar moest te veel worden bijgestuurd en dat ging met name ten koste van de zuiverheid.