BBK2019 Kampioensafdeling: Fraaie stilistische uitvoering van NoordLimburgse

Laatste update om 11:49 op Sunday, 1 December

4. NoordLimburgse Brass Band o.l.v. Erik van de Kolk

1 - Harry 
De rust overheerst bij de inzet en eerste tonen van NLBB. Dan zijn er voor de solisten toch enkele intonatieproblemen.

 
2 - War 
Het fluiten van het oorlogsliedje verloopt ook niet helemaal naar wens. Opvallend daarna is de enorme power waarmee het slagwerk de blazersgroep overvleugelt. Het geeft een andere beleving van de muziek. 
 
3 - Theatre en 4 - Journey
Veel detail hier en de band laat hier horen wat het aan boord heeft. Stukje bij beetje wordt gebouwd naar zijn volgende climax. Kwaliteit. 
 
5 - Together 
Enkele momenten tijdens de verder mooi vormgegeven cadenza leiden de aandacht af.
 
6 - Farewell 
Hier is het verdriet voelbaar door de intense manier waarop de dirigent dit heeft uitgewerkt. De voorgeschreven dynamiek wordt meer gevolgd dan bij de bands hiervoor. Opnieuw staat de teller van kleine foutjes niet stil. De Alpine Echoes worden back stage gespeeld en het werkt uitstekend. 
 
7 – Amen 
Een stilistische opzet met veel goed spel. Dit is spannend en overtuigend. Als het ware dwingt de band het publiek tot een ovationeel applaus en dat is ook wat hij krijgt.

Overall
Een mooi uitgewerkte uitvoering van NoordLimburgse. Vol van dramatiek en met grotere contrasten. Tegelijkertijd met het technisch vermogen, bleef de band last houden van veel kleine fouten en oneffenheden. De vraag is hoe zwaar de jury ze dat zal aanrekenen.