BBK2019 kampioensafdeling: Brassband Zele geeft nette uitvoering, maar laat ook veel liggen

Laatste update om 11:04 op Sunday, 1 December

2. Brassband Zele o.l.v. Bart Van Der Strieck

1 - Harry 
Ook hier een zeker begin. Dynamisch worden niet alle contrasten gebruikt. Inmiddels wel wat probleempjes, maar met de euphonium belanden we toch comfortabel in het tweede deel.

 
2 - War 
Bescheiden wordt It's A Long Way To Tipperary gefloten, waarna de band uitpakt. De balans is hierbij een aandachtspunt.

3 - Theatre 
De aanloop tot dit deel verloopt goed, maar de techniek is niet steeds doorzichtig en er zijn momenten dat het samenspel met het slagwerk niet sluitend is. 
 
4 - Journey 
De techniek valt ook hier voorover en dat gaat ten koste van de gedetailleerdheid. Het is minder gecontroleerd en ontaard soms in ruw spel.
 
5 - Together 
De cadenza loopt hier en daar averij op. 
 
6 - Farewell 
Goede intenties en fraaie momenten, maar de zuiverheid eist in de onderstemmen zijn tol. De Alpine Echoes krijgen een prima uitvoering, maar gevolgd door een onzekere inzet.

7 - Amen 
Een gecontroleerde opzet van dit deel. Wat zwaar aangezet. In de versnelling is de balans in de band minder en op het Maestoso gaat het slagwerk over het volume van de band heen en valt daarmee terug op een forissimo dat ook niet meer door iedere muzikant geproduceerd wordt. In de finale min of meer hetzelfde. Een blazersgroep die het vooral tegen de eigen slagwerkers moet opnemen.

Overall
Een zeker begin, krijgt niet het verdiende vervolg. Er is ook bij deze band veel goeds te horen en de uitvoering is één geheel. In de tutti's raakt de balans een aantal keren verstoord en de technische delen hebben last van de oplopende tempi. De langzamere delen hebben fraaie lijnen, maar hier speelt de zuiverheid de band parten.