Kerstconcert Chr. Brassband Pro Rege en Frysk Jeugd Orkest

Laatste update om 09:37 op Wednesday, 13 November

Het Kerstconcert van Chr. Brassband Pro Rege, in samenwerking met het Frysk Jeugd Orkest, wordt gehouden op zaterdag 14 december 2019 in de RK Kerk te Heerenveen.  

Het programma ‘De mooiste kerstmuziek in brass en symfonie’ geeft het al aan. Beide orkesten presenteren zich met een prachtig kerstrepertoire. Bezoekers kunnen zich deze avond laten onderdompelen in een programma met uiteenlopende kerstcomposities door een brassband en een symfonieorkest. Dit is puur genieten in de periode voor Kerst!
 
Het Frysk Jeugd Orkest bestaat uit zo’n 70 jonge amateur-musici die vanuit de hele provincie komen. Het orkest staat onder muzikale leiding van Theo Brouwer, die al vanaf 1988 bij het orkest is betrokken. Eerst als eerste trompettist, later als assistent-dirigent en sinds 1997 als dirigent. Belangrijke kernwaarden voor dit jeugdorkest zijn: plezier, samenwerken, discipline en ontwikkelen. 

Het A-orkest van brassband Pro Rege, onder leiding van Anne van den Berg, heeft zich de afgelopen verder ontwikkeld en geeft uiteenlopende optredens. Het orkest met ca. 32 muzikanten is in 2019 en 2018 kampioen geworden in de 1e divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht.  
 
Aanvang : 19.30 uur 
Toegangsprijs: € 15,00 aan de zaal; voorverkoop via de leden van Brassband Pro Rege: € 12,50.


Foto: Janita Baron