NBK Kamp.divisie band 8 Soli Brass vergeet zichzelf te belonen voor een mooie opvatting.

Laatste update om 22:51 op Saturday, 26 October

Alweer de laatste band op het podium, Soli Brass o.l.v. Anne van den Berg. De figuratie laag heeft niet dezelfde transparantie als bij PBG of Schoonhoven. Enkele missertjes. Ook in Mozart's thema kleine oneffenheidjes. Verder heel stijlvol opgepakt. De versnelling is behoorlijk alvorens we in variatie 2 aanbeland zijn. Hier is veel goeds te beleven. Zonder dat de allersterkste dynamieken worden geraakt spreekt de muziek hier toch. Café Life is zo sfeervol. Wel een retro café. De stamgasten Mozart, Mahler en Freud spreken ook nu met stemverheffing, maar blijven elkaar respecteren. 

Var.8 wordt met enige gereserveerdheid ingezet. De bassolist articuleert fraai zodat hij lijkt los te staan van de begeleiding. De Gallop wordt zeker niet in het allerhoogste tempo ingezet, toch sluit het samenspel niet helemaal. 

De dronken Don Giovanni wordt wederom ten tonele gevoerd, het is een weinig benijdenswaardig persoon, gekweld door waandenkbeelden. De solo's en duetten zijn mooi uitgewerkt en vooral de duetten hebben een hoger tempo wat lichtvoerigheid meebrengt in de begeleiding. Verrassend. Helaas zijn in veel solo's en duetten wel wat probleempjes die opdoemen. Het Quasi Presto geeft de band de kans hier even van te bekomen. De fuga heeft veel snelheid en de band brengt het mooi voor het voetlicht, ook nu niet zonder kleine probleempjes. 

Een opvatting die altijd weer verrassend is en zo stijlvol, maar te veel fouten die ook bij de jury zullen zijn blijven hangen.