NBK Kamp.divisie band 5 Spraakmakende uitvoering van Brassband Schoonhoven

Laatste update om 21:38 op Saturday, 26 October

Schoonhoven heeft de Britse dirigent Paul Holland over laten komen om met hem aan Vienna Nights te werken. De dirigent is bekend van zijn verbintenis aan de Flowers Band. 

Freud's Dreams worden direct al een tikje minder vaag met de techniek veel transparanter. Mozart's thema is erg stijlvol en charmant. Duidelijk dynamisch gevarieerder dan de bands tot nu toe. De variatie 1 krijgt ook een stijlvolle behandeling, alvorens var. 2 losbreekt. Met de cornetten staande om de band is er meer mogelijk om de sectie te laten bewegen. Café Life heeft de sfeer van een jaren '30 speakeasy waar Benny Goodman zijn hachje bij elkaar blies. Mozart, Mahler en Freud aan de cafétafel, dat wil iedereen wel zien. De volgende variaties tonen de kwaliteiten van deze band over de volle breedte. Dynamisch is het zo goed uitgewerkt en zo spannend. De soliloquy met zoveel macht gespeeld door de es-bas. Genieten. De Gallop is bijna helemaal sluitend en heeft het karakter van een circusvoorstelling. 

Don Giovanni heeft het te verduren in Scena and Notturno. De stemming is omgeslagen. Kleine vlekjes worden in dit deel hoorbaar maar ze nemen niets weg van de muziek. De duetten worden gewoon vanaf de plek gespeeld. De begeleiding is ook transparant op de achtergrond steeds aanwezig. De fuga in het laatste deel, Finale Alla Turca is snel en transparant en dan volgt de zegetocht van deze uitvoering naar het grootse slot. 

Het dak gaat er af hier in TivoliVredenburg en alle solisten worden luid toegejuichd.