ERIC BALL MEMORIAL CONCERT

Laatste update om 10:52 op Thursday, 7 November

30 jaar na het overlijden van één van de bekendste componisten in de Brassband wereld organiseert CU Brass het Eric Ball Memorial Concert. Op 23 november 2019 zullen de Provinciale Brassband Groningen, het Eric Ball Projectkoor en cornet solist Tom Hutchinson (principal Cory Band uit Wales) de bezoekers meenemen door het leven van Eric Ball.

Muziek en film
Op 23 november is De Flambou te Surhuisterveen het toneel van zijn muziek. Niet alleen de muziek zal worden gespeeld, maar ook het levensverhaal van de fameuze componist zal worden verteld aan de hand van beelden en interviews met mensen over hun ontmoeting met Eric Ball. Het projectkoor onder leiding van Aad Contze zal een aantal liederen ten gehore brengen die onlosmakelijk verbonden zijn met Eric Ball. Onze gastsolist Tom Hutchinson (principal cornet Cory Band) zal deze avond een aantal geselecteerde solo's ten gehore brengen waarvan één speciaal voor deze avond is gecomponeerd op basis van melodieën van Eric Ball.

Masterclass
Tevens zal Tom een workshop en Masterclass geven op de zaterdagmiddag, een unieke kans om te leren van deze topsolist. Hij gaat in op alle facetten van het spelen op de cornet en vragen staat vrij!

Kaarten zijn te bestellen via www.cubrass.nl/tickets of aan de zaal voor €12,50