NBK 2e divisie band 10 Boeiende uitvoering De Bazuin B

Laatste update om 14:25 op Saturday, 26 October

De Bazuin Oenkerk B o.l.v. Sietse Hamersma besluit de rij van 10 uitvoeringen in de 2e divisie. In de opening van de jonge band zitten al wel wat ongelukjes en de stemming is niet optimaal. Het Allegro energico is meer aan de band besteed. In het meno mosso loopt het goed door en de terugkeer van het Allegro energico heeft veel energie. Het einde van het eerste deel mag er zijn. 

In de cadenza sectie van het middendeel weten flugelhorn en alt elkaar even niet te vinden. Onzekerheden en onzuiverheden verstoren op enkele plekken de muziek die ondanks dat rijkelijk vloeit. Het Devoto is er een mooi voorbeeld van. Het Allegretto dansje krijgt de goede stijl mee en de overgang naar deel drie komt prima tot stand.

In deel drie is vooral de transparantie een issue. De uitvoering blijft zeker boeien, de opvatting van dirigent Sietse Hamersma is logisch en ondersteunend aan het spel van de band, maar de band weet het vooral qua articulatie niet meer bol te werken. De uitvoering eindigt een beetje vlak en ongelijk.