NBK 2e divisie band 4 De Lofklank met een uitvoering vol muzikale intenties

Laatste update om 11:52 op Saturday, 26 October

The Patriots is een werk dat is gebaseerd op de melodie van Merck toch hoe sterck. Door het hele werk is het terug te horen. Al direct vanaf het begin van het werk. Een moderato dat met energie gespeeld moet worden. De Lofklank Ureterp o.l.v. Gerk Huisma begint goed aan het werk, er zijn wat problemen met balans in sommige partijen en enkele ongelijke inzetjes. Het Allegro energico loopt goed, maar in het meno mosso sluit het samenspel niet helemaal. De paukenroffel naar het volgende Allegro energico belooft veel, maar bij de cornetten wordt het niet opgepakt. Het slot van het eerste deel krijgt alsnog een prima opbouw. 

In het Quasi recitativo zijn er mooie bijdragen van de solisten. De balans tussen de twee euphoniums is niet optimaal. De overgang naar het Adagio con espressivo verloopt niet helemaal gelijk. Het Devoto heeft een fijne muzikale intentie maar verliest een beetje de spanning. 

In het laatste deel zijn er momenten waarop het samenspel tussen blazers en slagwerk niet sluitend is. Ook in de blazersgroep is het niet allemaal even gelijk. Naar het eind toe nemen de vlekjes toe. Een uitvoering die ook weer veel te bieden had, stijlvol en vol met muzikale intenties die er niet allemaal uitkwamen.