Schoonhoven heeft blik op de toekomst gericht

Laatste update om 13:29 op Tuesday, 22 October

De band uit de zilverstad Schoonhoven wordt tijdens het NBK gedirigeerd door Paul Holland. Hij heeft in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten al mooie en aansprekende resultaten behaald. CUBrass ging in gesprek met oud- voorzitter Leon Monteny en peilde hoe de samenwerking met deze dirigent verloopt.

Opbouw
Monteny ziet dat de band zich weer in positieve zin ontwikkelt: "De band ziet er ondertussen weer heel anders uit. Een nieuwe lichting muzikanten is ingestapt in de trein die Brass Band Schoonhoven heet. Voor sommige musici wordt het optreden in Tivoli-Vredenburg het eerste met de band en dat kan best spannend zijn zo op het hoogste niveau. Maar onze dirigent Paul Holland brengt rust, ontspanning en laat ons samen hard werken in een uitermate effectieve voorbereiding. Daarbij heeft Robbert Vos na de vakantie al een enorme hoop werk verzet en zo hoopt de band eruit te halen wat er in zit tijdens het NBK."

Samenwerking
Met de keuze voor Paul Holland kwam vanzelfsprekend de vraag hoe het tot nu toe bevalt? Volgens Monteny is de samenwerking uitstekend. "Paul is heel goed, slim en weet vanuit zijn ervaring als muzikant én dirigent precies de juiste nuance aan te brengen in het werk Vienna Nights. Deelname aan het NBK betekent voor de band weer een momentopname in een langere termijnvisie van de band. Deze periode met Paul Holland past daar perfect in. Naar de toekomst toe hoopt de band de stijgende lijn te kunnen voortzetten en wie weet gaat de historie zich herhalen met ereplaatsen op de diverse nationale- en internationale podia."

Drukke laatste week
"De meeste uurtjes zitten, zoals ook andere jaren vaak het geval was, in de laatste weken voor het NBK. Na het goed verlopen mini-NBK repeteert de band nog bijna elke dag met enorm veel drive en plezier!"

Brass in Concert
Tijd om even op adem te komen is er niet, want meteen na het NBK gaat Schoonhoven met dirigent Robbert Vos haar Brass in Concert programma verder perfectioneren. De band neemt op zondag 17 november deel aan dit aansprekende evenement in The Sage in Gateshead.