Koperguod met Eric Vloeimans

Laatste update om 14:53 op Sunday, 8 September

Koperensemble Koperguod viert dit jaar haar derde lustrum met een bijzonder concert op zaterdag 5 oktober in het Theater Sneek. Speciale gast is de bekende trompettist Eric Vloeimans en hij voert diverse composities uit samen met Koperguod. Verder wordt medewerking verleend door zanger/pianist Wiebe Kaspers, zangeres Jitske Draijer en vocaal ensemble Collage. Speciaal voor dit jubileum heeft Koperguod een compositie-opdracht verstrekt aan de Nederlandse componist Arend Gerds en het door hem gecomponeerde werk beleeft deze avond zijn première. Het concert begint om 20:00 uur.

Kaarten
Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de leden van Koperguod. Ook kunt u kaarten verkrijgen door een e-mail te sturen naar lustrum@koperguod.nl

Over Koperguod
Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koperensemble. Naar voorbeeld van het voor kenners bekende London Brass of momenteel bekendere German Brass is een dergelijke bezetting geformeerd. De standaardbezetting; 4 trompetten, 4 trombones, hoorn en tuba is uitgebreid met percussie. Afhankelijk van gelegenheid en repertoire wordt er ook in een grotere bezetting gespeeld met 4 hoorns en eventueel flugelhorn en euphonium. Muzikaal leider is Andries Kramer.

Het niveau van het koperensemble loopt uiteen van goede amateur tot afgestudeerd vakmusicus. Het genre dat Koperguod brengt loopt uiteen van bewerkingen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken. Het ensemble is opgericht onder de naam "Aerariae Fauces" en in 2007 omgedoopt tot "Koperguod"


(foto: Ronald Mors)

Eric Vloeimans

'Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt', is een terugkerende uitspraak van trompettist Eric Vloeimans (Huizen,  24 maart 1963). Al relatief vroeg in zijn carrière wint hij de belangrijkste jazzprijzen, waarna hij telkens opnieuw kleine doorbraken maakt naar een groter publiek. In het eerste decennium van de 21ste eeuw mag Vloeimans zich als een van de weinige jazzmusici een bekende Nederlander noemen. Kenmerkend voor zijn spel is niet het imponeren met snelle notenreeksen, maar het uitbuiten van de klankmogelijkheden van zijn instrument. Vloeimans werkt voortdurend aan vele projecten tegelijk en is ook later in zijn carrière geregeld te gast bij jonge musici en kleinschalig opererende ensembles. Sinds 2006 leidt hij het kamerjazztrio Fugimundi en het elektrische combo Gatecrash.