'Brel & Brass' in Gorinchem met Micheline Van Hautem en Jos Jansen

Laatste update om 13:34 op Friday, 30 August

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september zal de 6e editie van het Lingehavenconcert in Gorinchem plaatsvinden.

Op zaterdagmiddag om 15.00 uur zal Brassband Rijnmond met dirigent Chris Derikx haar opwachting maken. De band gaat het podium delen met Micheline van Hautem en Jos Jansen.
'Brel & Brass' is het nieuwste en tot nu toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar Micheline’s 'Brel & Brass' heeft een een wel heel bijzondere aanpak. Micheline wordt een van Europa’s beste vertolkers van Jacques Brel-songs genoemd. Het leverde haar zelfs de prestigieuze Heral Angel Award op in Edinburgh. Tijdens deze Nederlandse tournee werkt ze samen met bastrombonist Jos Jansen.

Het Lingehavenconcert geniet inmiddels landelijke bekendheid en levert een belangrijke bijdrage aan de culturele activiteiten in de regio. De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe fraaie herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune. Over het geheel staat een groot aantal foodtrucks voor een drankje en een hapje. Dat wordt flaneren op de Lingehaven-Boulevard. Zoals altijd zijn de concerten gratis te bezoeken en alle zitplaatsen zijn vrij. Het podium staat op de Derde Waterkering en dat is een nieuwe uitdaging.