Examen Stefan van der Wilt met Brassband Rijnmond

Laatste update om 08:07 op Monday, 17 June

Op zondag 23 juni 2019 doet Stefan van der Wilt zijn bachelor examen HaFa-directie. De euphoniumspeler van de Rotterdamse band dirigeert in het Conservatorium van Amsterdam zijn eigen Brassband Rijnmond voor de examencommissie. Stefan heeft een mooi en uitdagend concertprogramma samengesteld dat zeker bij liefhebbers in de smaak zal vallen, met de volgende werken:

  • Intrada Ein' Feste Burg - arr. Ray Farr
  • I Shall Love But Thee - Jan Van der Roost (soliste: Marlotte van 't Hoff - zang)
  • Notturno (uit 'Lieshout en zijn Molens') - Henk Badings
  • Destination Moon - Paul Raphael

Het Conservatorium van Amsterdam vindt u aan de Oosterdokskade 151, 1011 DL Amsterdam. Zondag 23 juni, aanvang 14:30 uur.

Na een periode waarin de band op bezettingsgebied nogal wat wijzigingen moest doorvoeren, heeft het orkest tijdens de laatste NBK en zeker de onlangs gehouden Dutch Open laten horen weer zeer competitief te zijn. Op de NBK behaalde Rijnmond een 5e plaats en alleen een tijdstraf hield de band tijdens de DOBC van een prima klassering. In deze vorm en met deze kwaliteit lijkt Rijnmond weer een band die kan strijden om de ereplaatsen.

Na het afscheid van dirigent Erik van de Kolk begint de invulling van het nieuwe seizoen ook vorm te krijgen. Op 7 september is de band te vinden in Gorinchem tijdens het Lingehaven concert, dirigent Chris Derikx zal hier zijn opwachting maken. De band zal ook daarna met dirigent Chris Derikx deelnemen aan de komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 26 oktober.