Brassband Rijnmond met Chris Derikx naar NBK

Laatste update om 20:12 op Monday, 20 May

Brassband Rijnmond denkt met Chris Derikx de opvolger van Erik van de Kolk gevonden te hebben. De 38-jarige Chris gaat de band prepareren voor de NBK, daarna bepalen beide partijen of de samenwerking bevalt. 

Wereldtitel
Momenteel heeft Chris vier orkesten onder zijn hoede. Met zijn orkesten vierde hij diverse successen op het Limburgs Kampioenschap en het ONFK. Tijdens het WMC van 2013 behaalde hij met Koninklijke Fanfare “St. Caecilia” de wereldtitel in de 1e divisie fanfare. Momenteel staat hij bij harmonie “St. Gregorius” uit Haaren, Koninklijke Fanfare “St. Caecilia’’ uit Puth, Fanfare “Muziekvereniging Concordia” uit Meterik en de Heineken Fanfare op de bok. Naast zijn werkzaamheden als dirigent van bovengenoemde verenigingen en het ZNFI, houdt hij zich bezig met dirigenteducatie. In dat kader is hij sinds 2013 als gastdocent actief op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daarnaast is hij bestuurslid van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.

Chris Derikx heeft zijn Master HaFaBra-directie in 2010 afgerond aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Alex Schillings. In 2009 was hij halve finalist tijdens de internationale dirigentenwedstrijd van het WMC. Op het “Concours International de Direction d’Orchestre d’Harmonie” in Ville d’Avray (Parijs) eindigde hij als derde in een groot mondiaal deelnemersveld.