SurventoFanfare editie 2019 volgeboekt!

Laatste update om 19:02 op Friday, 22 March

Dat amateur blaasmuziek leeft in Nederland was na de diverse optredens tijdens SF 2018 wel duidelijk.
De muziekverenigingen zijn op zoek naar een andere, meer eigentijdse invulling van hun optredens. Dit blijkt maar weer uit het succes van het Survento fanfare festival wat vorig jaar voor de eerste maal werd georganiseerd in Surhuisterveen.

De reacties na afloop waren overweldigend binnen een week na afloop hadden de eerste 2 orkesten zich al weer ingeschreven en nu, 3 maanden na het festival is het SFF op 9 november al weer vol geboekt.

Voorzitter Hans Postma is overrompeld van het succes. Postma: ” Dit hadden we nooit verwacht. We wisten dat er niet specifiek voor fanfares zo’n festival was. Dat er echter zoveel behoefte was aan deze manier van musiceren bij de verenigingen is echter opmerkelijk en geeft wel aan dat we op de goede weg zitten”.  Door lichte blaasmuziek te combineren met een showelement en entertainment, waarbij het miniconcert van de orkesten wordt ondersteund door gebruikmaking van licht, geluid en beeld, wil de organisatie de blaasmuziek toegankelijker maken voor een groot publiek. Dat men hierin is geslaagd bleek ook wel uit de goed gevulde Flambou tijdens de eerste editie. Het Survento Fanfare Festival wordt dit jaar gehouden op 9 november. De deelnemende orkesten zijn C-groep: Jeduthun Opeinde/ Nijega, Jeugdfanfare Altena, Muzykferiening ‘OpMaat’ Berltsum, De Broederband Beerzerveld, Fanfare Blauwhuis, muziekvereniging Legato Burgum. B-groep: De Bazuin Ommen, Chr Fanfarekorps Concordia Wjelsryp, c.m.v. Wubbenus Jacobs Arum, CMV Hardenberg. A-groep: Eendracht Eerbeek, CMV De Eendracht Wezep, Eendracht Maakt Macht Oudega SWF en CMV Excelsior Grijpskerk. Vanaf 13:00 uur zijn alle orkesten gratis te beluisteren in de Flambou. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina @surventofestival en de website www.survento.nl