VLAMO Open Harmoniekampioenschap 2019 & uitreiking VLAMO Award 2018

Laatste update om 12:30 op Thursday, 14 March

Op zondag 17 maart 2019 vindt voor de vierde maal het VLAMO Open Harmoniekampioenschap plaats (VLOH) in CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg. Vijf topharmonies uit België strijden om de eer, prijzen, maar vooral om België te vertegenwoordigen op het Europese Harmoniekampioenschap (ECWO) dat in 2020 in Frankrijk georganiseerd wordt.

Een driekoppige, internationale jury wikt en weegt de verschillende deelnemers. Drie gerenommeerde muzikanten, dirigenten en componisten Dirk De Caluwe, Jan de Haan (NL) en Norbert Nozy geven de jury vorm.

De wedstrijd is een mooi partnerschap tussen de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie (VLAMO) en de gemeente Heist-op-den-Berg. In de Scheve Doos van CC Zwaneberg, het Heistse concertgebouw, kunnen de deelnemende harmonies optreden in een concertzaal met schitterende akoestische eigenschappen.

Om 13u30 start de eerste uitvoering. Het einde van de wedstrijd is voorzien om 18u45. Om 19u30 geeft Fanfareorkest Brass-aux-Saxes uit Westerlo, kampioen van het VLAMO Open Fanfarekampioenschap (VLOF) 2018, onder leiding van dirigent Jan Van Hove een galaconcert! Aansluitend vindt de proclamatie plaats en voor de vierde maal de uitreiking van de VLAMO Award. In 2018 ging VLAMO op zoek naar een initiatief dat creatief en artistiek is en door de buitengewone vorm een blijvende impact op de omgeving heeft. De verenigingen KF St-Cecilia Deerlijk, KH De Eendracht Wommelgem, Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan Marke en Dynamic Symphonic Band werden genomineerd. Zondag omstreeks 21u kennen we de winnaar van het VLOH 2019 en de VLAMO Award 2018!

 

Deelnemende Harmonieën:

  • Concertband Maasmechelen o.l.v. Mark Prils
  • Dynamic Symphonic Band vzw (Dendermonde) o.l.v. Geert Baetens
  • KH Sint-Martinus Opgrimbie o.l.v. Dieter Boffé
  • Koninklijk Bevers Harmonierorkest (Beveren-Leie) o.l.v. Bert Decavel
  • Koninklijke Harmonie van Peer o.l.v. Kevin Houben

 

Locatie

CC Zwaneberg, Cultuurplein 1 in 2220 Heist-op-den-Berg