Arfon Owen & Loet van der Lee te gast bij GSF

Laatste update om 15:20 op Wednesday, 27 February

ARFON OWEN & LOET VAN DER LEE SOLISTEN GALACONCERTEN GSF
De voorbereidingen voor het 24e Gouden Spiker Festival zijn in volle gang. Iedere festivaldag wordt traditiegetrouw afgesloten met een feestelijk galaconcert. “Hoofdsponsor Yamaha Music Europe heeft fantastische solisten voor de galaconcerten uitgenodigd.” vertelt Heleen Talman, voorzitter van organiserende partij Stichting Culturele Activiteiten Opsterland. “We mogen wederom twee toppers welkom heten in MFC De Wier in Ureterp: Arfon Owen (althoorn Stavanger Noorwegen) & Loet van der Lee (Jazztrompettist). We kijken enorm uit naar hun bijdrage aan ons festival!”

ARFON OWEN & DE SPIJKERPAKKENBAND
Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april delen Arfon Owen en Brassband De Spijkerpakkenband uit Opsterland e.o. samen het concertpodium. Arfon heeft bij zeer gerenommeerde brassbands gespeeld, zoals Black Dyke Band, Grimethorpe Colliery Band en Carlton Main Frickley Band in Engeland. Daarna is hij aangesteld als solo-alt bij Stavanger in Noorwegen. Arfon werkt momenteel in Noorwegen als professioneel organist en muziekdirigent in één van de grootste kerken van Noorwegen, voor Den Norske Kirke (de Noorse kerk) en is docent piano aan een cultuurschool in Jæren.

LOET VAN DER LEE & EMM OUDEGA
Zaterdag 18 mei treedt Loet van der Lee samen met Fanfare Eendracht Maakt Macht - Oudega (Súdwest Fryslân) op. Loet is één van Nederlands beste jazztrompettisten en is voor de tweede maal te gast bij het Gouden Spiker Festival. Loet was slechts 18 jaar toen zijn professionele carrière begon. In 1993 studeerde hij af aan het Hilversums Conservatorium. Hij raakte al snel geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen stijlen, van jazz, salsa, popmuziek, funk tot big band. Van der Lee werkt nu samen met tal van internationale en nationale artiesten zoals o.a. Hans Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Tim Akkerman.