Brass Connections 2019 groot succes!

Laatste update om 08:14 op Monday, 25 February

Op zaterdag 23 februari jl. kreeg het publiek tijdens Brass Connections 2019 van Brassband Rijnmond een mooi "Classic Brass” programma voorgeschoteld.

In een volledig gevulde zaal van het Leger des Heils in Vlaardingen presenteerde de band o.l.v. maestro Erik van de Kolk een aansprekend brassbandprogramma. "Resurgam" van Eric Ball was een absolute topper. Dit werk dat zich kenmerkt door mooie koraalthema's, soli van cornet en euphonium en grote dynamische en tempoverschillen met een indrukwekkend zacht slot. Het publiek genoot hiervan met volle teugen en beloonde de band met een groot applaus.

Presentator Rolf Kentie lichtte het programma met kennis van zaken en humor toe aan het publiek. De bezoekers werden door hem meegenomen in het oude en meer recente "brass" verleden en de daaraan verbonden composities.

Afwisselend programma met veel solisten uit de band
Een groot aantal solisten uit de band stond in spotlights. Patricia Geertse speelde op flugel het ingetogen "Magh Seola" in arrangement van Sandy Smith. Zij kreeg met haar mooie spel het publiek stil en dat beloonde haar met een daverend applaus.

Het euphonium duet "Softly as I leave you" in een arrangement van Alan Catherall, gespeeld door de jonge een veelbelovende solisten Stefan van der Wilt en Danieke Faber, werd prachtig vertolkt en het publiek wist hun optreden zeer te waarderen. Voorts was er succes voor het cornet duo bestaande uit Rijnmonds principal-cornettist  Pieter Koster en de assistent-principal Christian Jongepier. Met frivool en sprankelend spel werd het nummer "Wonderful Words" van Wilfred Heaton ten gehore gebracht.

Na de pauze werden een aantal lichtere en meer swingende werken gespeeld die bij het publiek zeer in de smaak vielen. De cornetspelers van de band, die op één rij voor in de zaal plaats hadden genomen, speelden een prachtig arrangement van Pieter Koster van "There's a Great day coming". De cornetsectie liet zien en horen dat er binnen deze groep veel kwaliteit aanwezig is.

Dat toonde ook de ‘zwaar koper sectie’ in het overbekende “Abide with me” in arrangement van solotrombonist Jurgen van Oostenbrugge. Met het overweldigende slot van "Turris Fortissima" kwam een eind aan een boeiende en prachtige muziekavond van Brassband Rijnmond.

Succesformule Brass Connections
Gezien de belangstelling voor deze Brass Connections en de enthousiaste reacties van het publiek was het niet alleen een avondje genieten voor het publiek maar ook voor muzikanten en dirigent. De formule van Brass Connections is aansprekend en succesvol. Brassband Rijnmond nodigt u hierbij graag uit voor Brass Connections 2020.