Weima & Van der Werf 9 maart te gast bij De Bazuin Oenkerk B tijdens SELLEkonsert

Laatste update om 08:56 op Wednesday, 27 February

Zaterdag 9 maart brengt De Bazuin Oenkerk B een eerbetoon aan de pareltjes uit de Engelse brass- en popmuziek. Het SELLEkonsert staat dit jaar in het teken van British Heroes. Het duo Weima & Van der Werf is te gast en de beide heren halen met de prachtigste songs en evergreens de grote Engelse muzikale helden voor een avondje naar Oenkerk.
Aan de vooravond van de Brexit klinken The Beatles in de Trynwâlden. Schallen David Bowie-hits door Oenkerk en rockt Rolling Stone Mick Jagger uit de speakers in de Ontmoetingskerk. Weima & Van der Werf laten samen met De Bazuin B het beste uit het Verenigd Koninkrijk horen, de bakermat van de brassband.

Het B-orkest onder leiding van Sietse Hamersma zal op het SELLEkonsert werken van bekende (Engelse) brassbandcomponisten laten horen en bezoekers aan de hand van de kenmerkende koperklank mee te nemen naar de Britse valleys en de aan de barssband gekoppelde cultuur van mijnbouw en industrialisatie.

Weima & Van der Werf
Het duo, bestaande uit Reinout Weima en Anno van der Werf, speelt al sinds 1996 samen en heeft al meer dan 2.000 maal opgetreden. Ze spelen 60 jaar (pop)historie en weten wat te doen met publiek. Een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Het repertoire van Weima & Van der Werf is breed en schiet van de ene muziekstijl in de andere. De mannen zingen ook eigen Friestalige nummers. Op het SELLEkonsert duiken ze in de grote Britse popvijver en komen boven met de mooiste nummers van helden uit het land aan de overkant van het Kanaal.

Na het concert zetten ze het feestje nog even unplugged door op de afterparty in Pro Rege.

Ontmoetingskerk Oentsjerk, zaterdag 9 maart, 20:00 uur.
Entree €10,00 – jeugd t/m 12 jaar gratis.