Eervolle uitnodiging RNCM Brass Band Festival voor Luc Geraats

Laatste update om 22:40 op Sunday, 20 January

Op zondag 27 januari zal de Nederlandse tuba-speler Luc Geraats een van de solisten zijn tijdens de Young Artist Spotlight. Luc dankt de uitnodiging aan Artistiek Directeur van het festival en tevens lid van het EBBA bestuur Paul Hindmarsh. Luc zei over de uitnodiging: ”na mijn optredens tijdens de Europese Solisten Competitie zijn de contacten met Paul Hindmarsh ontstaan. Hij nodigde me, samen met Lionel Fumeaux (de Zwitserse bastrombonist van Brass Band Treize Etoiles), uit om bij de komende editie van het festival dit concert in te vullen. Ik zal samen met Lionel het duet, de Devil's Waltz van Stevens Verhelst uitvoeren."

Capturing the ‘Beast'
"Daarnaast ben ik erg enthousiast om een werk voor solo tuba en piano in première te brengen. Christian Overhead heeft Capturing the ‘Beast' speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Ik ken Christian uit onze gezamenlijke tijd bij brassband Schoonhoven. Hij woont inmiddels weer in Engeland, maar we hebben altijd contact gehouden. Vorig jaar heb ik een contest meegedaan met zijn brassband in Engeland, de Raunds Temperance Band en werd toen door hem getypeerd als the Beast from the East en daar ziet de titel op. ‘The making of a Concerto’ is de ondertitel en dat ziet er op dat er nog meer plannen zijn met dit werk, zoals een instrumentatie voor tuba en harmonie-orkest.”

RNCM Brass Band Festival
Het RNCM Brass Band Festival wordt van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari gehouden in The Royal Northern College of Music in Manchester. Er zijn optredens te beluisteren van Foden's Band, Black Dyke Band, Cory Band, Brighouse & Rastrick, Tredegar Town Band, International Staff Band of the Salvation Army, Ian Bousfield, David Childs e.v.a. 
Festivaltickets zijn nog te koop voor £95 bij het bookingoffice van het RNCM.