ISB bedankt Derick Kane

Laatste update om 08:03 op Thursday, 31 January

Toen de Leger des Heils wereld, en daarbuiten, het bericht ontving dat Derick Kane na het RNCM Festival zou stoppen bij de International Staff Band was er wel wat ongeloof. Iemand die ruim 43 jaar lang op de eerste stoel van de euphonium sectie heeft gezeten stopt toch niet zomaar? Dat was toch duidelijk de boodschap, Derick vind het genoeg geweest. Het is ook een prestatie, 43 jaar! Menig muzikant zou hiervoor willen tekenen. 

"In 1978 was het Luitenant Colonel Ray Bowes die de moedige beslissing nam mij uit te nodigen om plaats te nemen als principal en solist in de ISB. in 1994 maakte Stephen Cobb een statement, de band  moest het goede van het verleden gebruiken in de toekomst, nieuwe doelgroepen bereiken, nieuwe muziek promoten en streven naar excellentie, zoals anderen hadden gedaan, maar met een vernieuwde muzikale mantra en geest.
Ik moet Stephen bedanken voor zijn steun en geloof in mij als speler. Hij is verantwoordelijk in vele manieren, voor mijn lange carriere en aanpak om te spelen. Hij kent mijn spel zo goed, hij wist altijd wanneer en waar ik elementen van mijn spel kon verbeteren. ik bedank hem voor de eisen die hij aan mij heeft gesteld als speler. We hebben honderden muzikale herinneringen samen gedeeld en op een bepaalde manier momenten gecreëerd voor duizenden anderen om van te genieten, of het nu gaat het concertplatform, tour of CD."

In 1991 ontving Derick uit handen van Peter Wilson (Redacteur van British Bandsman) de "Euphonium of the Year Award" tijdens het 100-jarig bestaan van de ISB onder leiding van Robert Redhead (rechts)

Als eerbetoon heeft Salvationst Publishing and Supplies een compilatie CD samengesteld met veertien solo's die  Derick gedurende deze 43 jaar ten gehore heeft gebracht. Niet alle solo's konden op een CD, dan had het waarschijnlijk een box met minimaal 10 CD's moeten zijn. De keuze is door Derick zelf gemaakt en geeft een mooi en eerlijk beeld van zijn euphoniumspel in de afgelopen 42 jaar. De CD is nu te verkrijgen op de website van World of Brass

Hier het repertoire van de CD:

The Better World 
We’ll all shout Hallelujah 
Jesus, I come to Thee 
The Song of the Brother 
Journey into Peace 
A Joy Untold 
Canaan’s Land 
Annie Laurie 
Scottish Folk Variants 
In Christ Alone 
Bravura 
When He Cometh 
That’s the Spirit! 

Bonus Track
Flower Duet Delibes 
Duet met Stephen Kane